Herfst 2020

Alle kleuren van de regenboog

Nou bijna allemaal dan!
De herfst is gearriveerd in al haar kleuren. Als je nu naar het bos gaat dan zie je overal zoveel mooie kleuren. Groen, rood, bruin, geel, oranje en combinaties van dat alles.
Tijdens het lopen door het bos hoor je het fijne geritsel van de blaadjes. Toch wel één van de fijnste dingen van dit seizoen.

Afgelopen week ben ik een paar keer er op uit gegaan, op paddenstoelen jacht. En om te genieten van de herfst. Soms is het heerlijk om zonder camera te gaan wandelen en gewoon te ervaren. Zonder de druk te voelen dat je de wereld moet vastleggen op de mooiste mogelijke manier. Maar in deze herfstperiode zou ik toch aanraden om altijd je camera mee te nemen. Je weet namelijk nooit of je zomaar iets moois tegenkomt. Wat ik vaak doe is wel mijn cameratas meenemen, maar mijn camera soms nog in de rugzak laten. Zo voel je niet de druk dat je met foto’s thuis moet komen. Maar als je ineens iets ziet wat je vast wil leggen dan heb je je camera paraat. Uiteraard is dat natuurlijk lastig als je dieren wil fotograferen. Immers als je je camera uit je rugzak hebt gepakt zijn de reeën er alweer vandoor. Maar het gaat op zo’n moment ook om het ervaren en niet om het vastleggen.
Zeker wanneer je een fotografiedip hebt of je wordt juist bedolven onder de mooie herfstfoto’s op instagram en voelt enorme druk. Ga dan eens wandelen met je camera in je tas in plaats van in je hand. Neem de natuur in je op en kijk om je heen. Ruik de geur van het bos, zie wat de herfst doet met de bladeren, ontdek paddenstoelen onder kleine takjes en laat de prestatiedruk gaan.

Dan zal je merken dat je de mooiste dingen ziet. Dat is ook het voordeel van bijvoorbeeld het vastleggen van paddenstoelen, die lopen niet weg. Neem je tijd en probeer verschillende invalshoeken om iets vast te leggen. Leer (opnieuw) kijken en je zal zien dat je met de meest betoverende foto’s thuiskomt!

Zo is deze foto gemaakt tijdens een wandeling met een vriendin. Mijn camera had ik mee, want stel dat.. Maar het was geen fotografie tripje. Het was een mistige ochtend en langzaam kwam de zon af en toe tussen de mist door geglipt. Terwijl we liepen zag ik hoe de mist de mooie bomen bedekte met een witte waas. Langzaam kon je door de mist de bomen zien en zo ook de kleuren van de herfst. Ineens viel mijn oog op deze gekleurde bladeren die voor de bomen uitkwamen. Een perfect mistig herfstplaatje dat ik echt even moest vastleggen. Gelukkig had ik mijn camera bij, dus ik kon dit beeld vereeuwigen om vervolgens weer rustig verder te wandelen met de camera in de tas.

Comments are closed.