Appartementencomplex

Appartementencomplex

Soms zijn het de hele kleine dingen die stiekem heel groots zijn.

Zoals dit appartementencomplex op een mossel. Iets wat op het eerste gezicht ‘gewoon’ een mossel lijkt, blijkt bij nadere inspectie een heus woonparadijs voor allerlei schelpdieren.
Het is mooi hoe de kleine dingen je kunnen blijven verrassen, wanneer je even stil staat en echt gaat kijken.
Zeker in deze bijzondere tijden, waardoor ik minder op pad ben om te fotograferen dan een jaar geleden, kan je extra goed genieten van de kleine dingen.

Uitdaging voor de komende tijd, al het moois dat de herfst te bieden heeft vast te leggen. Hoe is de herfst in deze tijden. Duidelijk is dat de wereld aan het veranderen is met 30 graden half september. Wat betekent dat voor het leven om ons heen?
Mijn favoriete fotografieplek voor reeën is op dit moment één vol gegroeide grasvlakte. Waar je eerder de dieren aan de rand van het weiland zag foerageren, kan je de dieren op dit moment bijna niet ontdekken. Er staat overal hoog gras, maar veel is intussen ook helemaal uitgedroogd. Wat ook weer zorgt voor een nieuwe zoektocht naar vers eten.
Ofwel alles kan zomaar ineens anders zijn., waardoor je gedwongen wordt je leven aan te passen. Juist dat is interessant om vast te leggen, hoe veranderd de wereld, wat is de invloed van het klimaat op een gebied en welke rol speelt de mens hierin. Een onderwerp dat de komende jaren nog van invloed is. Tevens iets dat je pas na een aantal jaren goed kan zien.
Denk dus niet alleen aan onderwerpen voor de korte termijn, maar probeer jezelf ook uit te dagen met de lange termijn.

Wat wil jij laten zien?

Comments are closed.