Kasteel Zwarte Woud

Er was eens..

een magnifiek kasteel boven op een berg. Vanuit het kasteel konden de ridders iedereen in het land aan zien komen die op weg was naar het kasteel. In de verte zag je de bergen en dichtbij de kleine dorpjes.

 

Tijdens ons tripje naar het Zwarte Woud hebben we uiteraard ook kastelen bezocht. Als kasteelfan grijp ik elke kans aan om kastelen te bezoeken. Groot of klein, modern of ruïne.  Kastelen hebben iets bijzonders dat me altijd heeft aangetrokken. Als je door zo’n kasteel loopt ga ik me ook altijd verplaatsen in de mensen die daar vroeger hebben gewoond en hoe dat zou zijn geweest. Vaak verwonder ik me ook altijd over de architectuur en hoe ze vroeger met weinig middelen zo’n enorm fort konden bouwen. Soms verlang je daar ook wel naar terug. Weg van de grijze bakstenen rijtjeshuizen, terug naar ambacht en liefde in bouwwerken.
Kastelen zijn ook altijd interessant om te fotograferen. Vaak vind je leuke doorkijkjes naar buiten, door ramen met glas in lood, schietgaten of open deuren.
Ook is het mooi om te letten op het groen. Zeker bij oudere, vervallen kastelen zie je vaak dat de natuur het terrein overneemt en dat kan voor mooie beelden zorgen. Probeer wanneer je rondloopt ook echt te kijken, even stil te staan en iets vanuit verschillende standpunten proberen vast te leggen. Je zult vanzelf zien dat je nieuwe hoeken ontdekt.

Dit kasteel was van heinde en ver al te zien. Daarom wilde ik het ook vastleggen zoals het al die jaren te zien was.
Doordat het kasteel boven op de berg staat en het beeld duidelijk om het kasteel draait, doet het het pand ook eer aan. Het was echt een mooi bouwwerk!
Tevens een duidelijk voorbeeld van wolken en dreigende regen die zorgen voor een mooi beeld. Voordat we het kasteel bezochten heb ik vanaf hetzelfde standpunt ook deze foto gemaakt. Echter was de lucht toen strakblauw met geen wolkje te bekennen. Die foto is duidelijk minder interessant en juist de wolken zorgen voor een mooi dramatisch effect.

Het wordt misschien tijd om een fotoserie van kastelen te gaan maken in Europa, dat wordt wel een langdurig project maar wel een leuke!

Comments are closed.