Gezichtjes

Gezichtjes in het bos

Wanneer ik door het bos loop of eigenlijk wanneer ik buiten loop dan ontdek ik vaak gezichtjes in dingen.

Een kasteel poort met ramen er boven zorgt standaard voor een gniffel bij mij, want ik zie daar dus altijd een gezicht in met een grote mond en twee ogen. Soms zorgen de kantelen of het dak van het torentje voor een mooi hoedje. Maar dit heb ik dus ook regelmatig in de natuur.

Zo ook bij deze foto. Als eerste viel mij de mooie felrode kleur van het bovenste blad op. Een mooi voorbeeld van de herfst die in aantocht is en het bos verkleurd. Toen ik bezig was het met vastleggen van dit blad viel mijn oog opeens op het blaadje eronder. En dan met name op de puntneus en de twee oogjes. Als je zoiets eenmaal ziet dan kan je het niet meer niet zien. Waardoor het bovenste blad ineens veranderde in een rood hoedje. Wanneer je even geen inspiratie hebt, of het is veel wat er op je af komt in de natuur. Maak het dan eens klein en bedenk een creatief onderwerp voor jezelf waar je mee aan de slag kan. Zoals het ontdekken van figuren en gezichten in het bos of focus je juist op de vele soorten paddenstoelen. Er is genoeg te zien, maar soms is het ook overweldigend omdat er zoveel mooie dingen zijn. Of wanneer je zoekt naar een andere foto, omdat je het bos al vele keren op hetzelfde manier hebt vastgelegd, dan is dit een leuke opdracht. Succes!

Comments are closed.