Ree herfst

Groei

Hoewel ik de laatste tijd minder vaak in de gelegenheid was om naar mijn favoriete plek te gaan, heb ik toch onlangs weer het moeder ree gezien met haar twee jongen. Die inmiddels al flink gegroeid zijn.
Ze zijn nog net iets kleiner dan hun moeder waardoor je ze goed kan herkennen, maar het duurt niet lang meer voordat ze even groot zijn en uiteindelijk hun eigen weg gaan.
Wanneer ze nog jong zijn dan blijven de dieren vaak nog een tijd bij hun moeder voordat ze hun eigen weg gaan. Dat maakt het in dit geval ook leuk, omdat je ze zo toch ziet groeien. Hopelijk kan ik de jonge dieren volgend seizoen beter volgen dan dit jaar!

Het leuke van jonge dieren is dat ze een stuk nieuwsgieriger en minder voorzichtig zijn dan hun ouders. De jonge dieren waren erg nieuwsgierig en liepen gewoon rond en stonden niet stil zodra ze in de gaten hadden dat ze werden bekeken. De moeder daarentegen heeft alles in de gaten en staat stil en kijkt met grote ogen in de richting vanwaar de beweging vandaan kwam. Bij reeën kan je er altijd vanuit gaan dat wanneer er een sprong staat dat één van de dieren de boel in de gaten houdt en de rest van de groep waarschuwt bij dreiging.
Maar mijn goede voornemen voor de komende tijd is om weer meer tijd bij de reeën te zijn!

Comments are closed.