Herfst

Herfst in het bos

De wereld om je heen veranderd elke dag en de natuur kan er in een paar dagen compleet anders uitzien.
Waren de bomen een week geleden nog vol met mooie gekleurde bladeren, zoals op deze foto. Zo zijn de bomen in het bos nu langzaam kaal aan het raken, maar ligt er een mooi gekleurd tapijt op de grond.
Denk dus niet te snel ‘oh, ik ga volgende week wel dat ene vastleggen’, voor je het weet dan ben je te laat.

Je kan niet altijd goed inschatten hoelang de paddenstoelen en gekleurde bladeren te zien zijn. Als het een paar dagen flink waait of regent dan kan het gelijk invloed hebben. Dus wacht niet te lang met iets vastleggen wanneer je een bepaald beeld in je hoofd hebt.

Nu ben ik de laatste tijd wat minder in de natuur te vinden. Dit zal je gemerkt hebben aan het aantal blogs dat ik schrijf. Helaas heb ik daar nu minder tijd voor, maar om een hele toffe reden. Begin dit jaar ben ik begonnen met een project dat al heel lang in mij zit er er graag uit wil; ik ben een kinderboek aan het schrijven en illustreren.
Wellicht denk je nu, dat is wel echt even iets anders dan fotografie. Maar niets is minder waar. Het prentenboek gaat namelijk over een ree en een papegaaiduiker, twee dieren die ik maar wat graag op de gevoelige plaat vastleg. Twee dieren die je niet zo snel samen zou verwachten, maar toch is dat niet heel ondenkbaar.
In bepaalde gebieden leven er ook reeën in de duinen en niet zolang geleden door er ineens een papegaaiduiker op in een kanaal in zuid Nederland. Kortom mooie ingrediënten voor een kinderboek, waarmee ik graag kinderen iets wil vertellen over de natuur en ze hier ook enthousiast voor wil maken.

Op https://www.instagram.com/rowyenpuffy/ neem ik je mee in mijn avontuur tot het realiseren van mijn eerste kinderboek!
Waardoor mijn leven op dit moment veel bestaat uit tekenen, dingen uitzoeken, foto’s van reeën en papegaaiduikers in mijn archief opzoeken en iets kleinere rondjes in de buitenlucht lopen..

Comments are closed.