M Bogaerts - National Geographic scheurkalender

In de National Geographic

Scheurkalender 2021!!

Gisteren moest ik op zaterdag een keer werken, een lange dag en toen ik begin van de avond thuiskwam werd ik blij verrast met een pakketje op de deurmat.
De National Geographic Scheurkalender 2021, afzender National Geographic en hij was aan mij gericht. Zover ik wist had ik geen kalender besteld of niks gewonnen dus al snel maakte ik nieuwsgierig het pakketje open.

Daar stond het dan in de brief: “Uit ruim 10.000 inzendingen voor de National Geographic fotowedstrijd 2019 heef uw foto een plekje in de kalender veroverd.”
WAUW!

Als fotograaf gezien worden door National Geographic is toch wel een dingetje, ook al is het een scheurkalender en niet in het internationale blad of op de site. Dit is super leuk! Vooral tof dat mijn foto van de Schotse Hooglanders ineens in veel Nederlandse huizen zal verschijnen, misschien is hij dadelijk wel het meest bekeken vanaf de wc. Immers de plek waar veel scheurkalenders vaak belanden 😉 Een gevoel van trots overheerst, want deze foto is toch maar uitgekozen uit ruim 10.000 inzendingen. Ook een mooi voorbeeld van dat meedoen aan wedstrijden niet alleen gaat om winnen, het kan je ook op een later moment nog mooie dingen bezorgen zoals in mijn geval.

Deze foto van de Schotse Hooglanders is gemaakt in een bos in Sint-Oedenrode. Deze dieren zijn hier een tijdje uitgezet, om het bos te begrazen zodat de flora weer hersteld zou worden naar hoe het oorspronkelijk was. Er liepen vijf jonge dieren rond. Je kon met ze in het gebied lopen, maar het beste was om afstand te houden. Dat bordje hadden deze dieren helaas gemist. Vanaf een lange laan zag ik de hooglanders in de verte al aankomen. Super nieuwsgierig als ze waren kwamen ze steeds dichterbij, op een gegeven moment onmogelijk om nog een andere kant te lopen. En je rug keren naar dieren is niet altijd het beste idee. Dus er zat niks anders op dan de dieren tegemoet te komen. Dan komt het stukje geluk dat soms bij fotografie komt kijken wanneer alles op zijn plek valt. De achterste hooglander ging achter zijn voorganger lopen, precies midden op het pad. Dit keer zat ik er klaar voor en kon ik dit beeld vastleggen. Voor mij een beeld van nieuwsgierigheid, maar toch ook voorzichtigheid (schuilen achter de ander) en een groepsgevoel. Voor mij is dit een echt stukje Nederland, ook al zijn het Schotse Hooglanders. Een bos, mooie kleuren, koeien, samen zijn en nieuwsgierigheid.

Door te fotograferen wil ik mensen laten zien hoe mooi de wereld is en dan vooral dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft om mooie dingen te zien. Dat net deze foto wordt uitgekozen voor de National Geographic Scheurkalender van 2021 maakt voor mij de cirkel rond. Hopelijk kan ik zo een beetje bewustwording en liefde voor de wereld bijdragen.

 

M Bogaerts - National Geographic scheurkalender

Comments are closed.