Puffin

Inspiratie

Oh wat is het toch heerlijk weer. Weer om bij weg te dromen en op terug te blikken naar de fijne plekken waar je misschien al ooit bent geweest. Soms is het goed om door oude foto’s te gaan en te kijken of je de foto nu nog steeds op dezelfde manier gemaakt zou hebben.

Als je nu naar dezelfde plek terug zou gaan, zou je dan dingen anders doen? Is een ander tijdstip bijvoorbeeld mooier qua licht of heb je een ander concept in je hoofd hoe je de foto zou willen maken? Het is goed om hier over na te denken. Zodat, wanneer je weer op pad kan, je precies weet welke foto je wil maken. Zo voorkom je dat wanneer je vaker naar eenzelfde plek gaat je telkens met dezelfde foto’s terug komt.

Laat je ook inspireren door anderen. Ga op zoek naar foto’s die andere fotografen hebben gemaakt op dezelfde plek. Welke beelden spreken je aan en waarom. Het is natuurlijk niet de intentie om foto’s van anderen na te maken. Maar door te kijken hoe anderen een onderwerp, beeld benaderen kan je zelf ook weer op ideeën komen. Er is niks mis met opkijken naar andere fotografen, zo leer je jezelf uitdagen.

Deze foto van een papegaaiduiker heb ik twee jaar geleden gemaakt. Dit jaar konden we helaas niet naar Engeland gaan om deze geweldige vogels te zien, maar ik ben er wel al mee bezig geweest. Zo heb ik mijn foto’s erbij gepakt en ook gekeken naar foto’s van anderen. De volgende keer als we gaan, hopelijk volgend jaar, dan weet ik nu veel beter op welke manier ik deze papegaaiduikers vast wil leggen. Dat maakt het ook fijner om naar toe te werken, omdat je weet welk beeld je wil maken. Als je eenmaal op de plek bent dan kan het best overweldigend zijn en wil je zoveel mogelijk vogels vastleggen. Alleen dan kom je weer met dezelfde foto’s thuis, terwijl je eigenlijk een ander concept in je hoofd hebt. Dus hou daar aan vast!

Comments are closed.