Kabouterhuisje

Kabouterhuisje

Ineens daar in het bladerendek,
een heel klein huisje.
Zou kabouter spillebeen ook zijn schoentje hebben gezet?

Op dit moment van alle bladeren massaal van de bomen en ontstaat er op veel plekken een geweldig mooi bruin, rood bladerentapijt.
Hoe heerlijk het ook is om lekker door de bladeren te lopen, het geritsel heeft een heerlijk ontspannend gevoel, wees toch voorzichtig. Tussen deze bladeren vind je namelijk al snel allerlei soorten paddenstoelen. Tijdens een zondag wandeling door een park kwamen we langs zo’n bladerentapijtje. Waar ik me eerst richtte op het vastleggen van een vallend blad, wat onmogelijk bleek op dat moment, zag ik plots iets heel leuks. Tussen de enorme hoeveelheid aan bladeren piepte er overal kleine paddenstoelen tussenuit.
Klein, groot, in groepjes of juist alleen. Paddenstoelen met bolletjes, schoteltjes, bijna zwart of juist mooi bruin. Het was een drukte van jewelste met allerlei soorten.
Elke pas die je zette was uitkijken geblazen, je kon zomaar op een klein huisje stappen.

Het leuke van de paddenstoelen die tevoorschijn komen tussen de bladeren, is dat je door de bladeren al een hele mooie voor- en achtergrond hebt. Ideaal ook om te spelen met bokeh en scherpte diepte. Dus grijp deze week nog even de kans want nu ligt het er nog mooi bij. Als het veel blijft regenen en mensen stappen lekker door de bladeren dan veranderd het mooie kabouterdorp zo in een modderpoel..

Comments are closed.