Rowy en Puffy op avontuur

Rowy en Puffy op avontuur is een verhaal over een ree en een papegaaiduiker, twee onwaarschijnlijke vrienden die je meenemen op avontuur door de natuur. Met dit boek ontdekken kinderen de natuur om hen heen, leren ze over de ree en de papegaaiduiker en al het leven groot en klein.
Wat is er nu nog leuker dan alleen lezen? Het verhaal ook samen zingen! In het boek zitten elf liedjes om samen te zingen. De tekst staat in het boek en de nummers kan je luisteren via allerlei muziekplatforms zoals Spotify. Bij elk liedje is ook een karaoke video gemaakt, met natuurbeelden! Deze video’s vind je op het youtube kanaal van Rowy en Puffy. De tekst verschijnt in beeld dus iedereen kan meedoen!

Zing de liedjes mee met de Youtube karaoke video’s of luister ze op Spotify!

Het boek is te koop via https://www.rowyenpuffy.nl/. Meer informatie over het boek en een preview vind je ook op deze site!

Kaft boek

Achtergrond boek

Ik, Maartje, heb al jaren een hele grote droom en dat is om een kinderboek te schrijven én illustreren. Begin 2020 besloot ik dat het tijd was om ervoor te gaan. Dus ik heb een potlood gepakt en ben gaan schrijven en tekenen. Nu bijna een jaar later is het boek Rowy en Puffy op avontuur bijna werkelijkheid.

Als natuurfotograaf maak ik al jaren graag foto’s van de papegaaiduiker en de ree. Dit zijn twee dieren die veel mensen niet goed kennen, maar oh zo geweldig zijn. Wat je misschien niet in de gaten hebt is dat reeën nog volop in het wild leven in Nederland. Als je rond de schemering in de natuur op pad gaat heb je grote kans om er één te zien! Maar wees voorzichtig, want ze verstoppen zich graag. De papegaaiduiker laat zich niet op veel plekken zien. Ze houden van kleine eilandjes en de zee. Daarom hoog tijd om Rowy de ree en Puffy de papegaaiduiker voor te stellen aan kleine en grote avonturiers.