Strand Frankrijk

Leer kijken..

Het is de kunst om te kijken.

Afgelopen weekend zijn we voor een dagje naar Frankrijk gereden, even de zee en het strand verkennen en ons geliefde Frankrijk bezoeken. Maar ook eindelijk ontdekken dat je Engeland vrij goed kan zien vanaf Frankrijk. Kunnen we dat ook weer van ons lijstje afstrepen 😉
Dat is overigens een aanrader, want het is geweldig mooi om te zien hoe de kliffen van Engeland in het zonlicht stralen om het moment erna weer te verdwijnen in de wolken. Lekker ver weg kunnen turen, daar houd ik van. Dat is ook één van de dingen die ik zo mooi vind aan Ijsland, het eindeloze wegkijken. Iets dat in Nederland niet gemakkelijk gaat door de vele gebouwen, maar ook de vele bomen en bossen die ons land reik is.

Enfin, kijken dus.
Wanneer je een strand ziet, zie je natuurlijk een heleboel zand. Laten we even uitgaan van een zandstrand zoals hier. Maar heb je wel eens echt gekeken?
Eigenlijk zie je duizenden kleine korreltjes stenen en schelpen, resten van schelpen die eigenlijk de huisjes waren van levende wezens, een heleboel kleine paadjes die door de zee zijn uitgeslepen en ook telkens weer veranderen door eb en vloed.  Stenen die zijn gladgeslepen door de zee, het zout en andere stenen, stukjes zeewier, helaas ook mini korreltjes plastic en nog zo veel meer. Kijk dus eens een laagje verder dan alleen hetgeen wat je op het eerste oog ziet.

Comments are closed.