Zwartewoud

Meebewegen

Eventjes er tussenuit in deze bijzondere tijd. Gelukkig hadden we het voorrecht om even op vakantie te kunnen.
Normaal is dat vaak een roadtrip en onderweg ergens kamperen. Dit keer waren het twee weken Duitsland, met elke week een andere camping als uitvalsbasis.
Het werden twee hele mooie weken, Duitsland heeft ons goed verrast.

De eerste week in de Bodensee begon met een camping daadwerkelijk aan het meer, met uitzicht op de bergen in Oostenrijk/Zwitserland. Wat een geweldig uitzicht en mooi om te zien hoe je de ene dag de bergtoppen hartstikke helder kon zien en de andere dag waren de bergen verstopt in de mist of wolken.
De tweede week ontdekten we het gebied Het Zwarte Woud en wat is dat een aanrader!

Deze foto is ook gemaakt in het Zwarte Woud en een typisch voorbeeldje van ‘Go with the flow’.
De bedoeling was om die dag een flinke tocht te maken door de bergen met een flinke klim van drie uur die geweldige uitzichten zou geven. Helaas viel het die ochtend met bakken uit de hemel, waardoor we bij aankomst van het startpunt hebben moeten besluiten de tocht die dag niet te doen. Lichtelijk balend gingen we verder op naar een dorpje in de buurt wat mooi zou zijn. Onderweg een beetje op google maps rondkijken naar alternatieven opties en toen kwamen we uit op een wandelgebied waar een uitkijkpunt zou zijn. Een klein stukje van de weg, over een vlak terrein, dus regenjas aan en even naar buiten om toch nog een stukje mee te pakken van dat bos.

In één woord WAUW. We kwamen uit op een plek waarbij de wolken tussen het dal en de bomen voorbij zweefde. Het was geweldig mooi om te zien hoe de wolk tegen de bergwanden aan botste en vervolgens zijn vorm veranderde. Langzaam over de boomtoppen en vervolgens weer naar beneden rollen. Uren had ik er kunnen staan, helaas vond mijn gezelschap dat een iets minder goed plan in de regen 😉 Maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Kortom al lijkt een plan verloren, je kan onderweg altijd kleine geluksmomentjes tegenkomen. Dus geef nooit op!

Comments are closed.