Zonsondergang

Na regen komt zonneschijn

Alle regen die valt op dit moment is goed voor de natuur. Na een wederom droge zomer is het voor de natuur fijn dat er weer wat regen valt.
Misschien niet je favoriet om te fotograferen in de regen, in ieder geval in mijn geval.
Maar de regen zorgt er wel voor dat de natuur weer tot bloei komt en de paddenstoelen nu ook weer uit de grond schieten.

Dat betekent ook dat wanneer je een fotografiedip hebt, er uiteindelijk weer een moment komt waarin je zelf tot bloei komt.
Denk je nu met al dat natte weer is er niks om te fotograferen? Dan heb je het mis!
Er zijn altijd dingen in de natuur die je vast kan leggen, juist ook met regen. Ga er eens voor zitten/lopen en kijk.

Zie hoe de regendruppels een mini spiegel op een blaadje maken, hoe alles glinstert als het nat is. Ga naar het bos en ontdek hoe mooi alle kleuren zijn, het natte weer versterkt dat alleen maar! Ga een rondje lopen zonder camera en neem de natuur in je op. Dan wordt je vanzelf geïnspireerd.
Je hoeft ook niet naar het buitenland of zelfs de andere kant van Nederland om mooie dingen te zien. De kunst is vaak om een gebied bij je in de buurt regelmatig te bezoeken, zodat je het echt leert kennen en precies weet op welk moment het licht het mooiste is. Of hoe het gebied door het jaar heen verandert.

Of staat eens uit je zolderraam tijdens zonsondergang, zoals ik bij deze foto heb gedaan. Ik was in huis en zag ineens hoe mooi de lucht oranje kleurde. Snel heb ik mijn camera gepakt om vervolgens een half uur uit het zolderraam te kijken hoe de lucht veranderde. Dus je hoeft echt niet ver weg ­čśë

Ga op avontuur!

Comments are closed.