Paddenstoel

Op een grote paddenstoel..

Wauw! Wat is het een feest in het bos.
Was het dit weekend eindelijk weer perfect om op pad te gaan (veel regen en geen waterdichte camera weerhouden me er toch van om op pad te gaan de afgelopen week). Zaterdag was het droog, het zonnetje piepte af en toe tussen de wolken door en de dagen ervoor had het flink geregend. Dus het was de hoogste tijd om naar het bos te gaan, want veel regen betekent paddenstoelen!

En dat heb ik geweten. Overal in het bos kwam je paddenstoelen tegen, grote zwammen, hele kleine paddenstoelen en natuurlijk de kabouterhuisjes. Was ik het ene moment nog een heel klein rood met wit gestipt paddenstoelletje aan het vastleggen, keer ik vervolgens om en bleek dat er twee meter verder een heel paddenstoelen villawijk was.

De uitdaging blijft om een mooie foto te maken en daar iets eigens in kwijt te kunnen. Dat betekent vooral heel veel foto’s maken, vanuit diverse standpunten. Let daarbij op dat je storende takjes eventueel uit beeld laat. Soms moet je dan ook een beetje tuinieren, de losse takjes kan je natuurlijk gemakkelijk een stukje opschuiven waardoor jouw onderwerp mooi in beeld komt. Niets vervelender dan een perfecte foto maar dat er nog 1 takje eigenlijk je beeld ‘verpest’. Dit geldt natuurlijk niet bij elke foto, soms geven dat soort wilde takjes of planten juist wat meer dynamiek in je beeld. Ofwel ga fotograferen en bepaal wat jou het meeste aanspreekt. Een voordeel van paddenstoelen ten opzichte van bijvoorbeeld vogels, deze blijven mooi stilzitten en waaien niet weg 😉

Comments are closed.