Vlinder juli

Open je ogen

en er gaat een wereld voor je open.

De laatste weken ben ik wat minder op pad geweest. Dat zal je hebben gezien aan de social distancing online 😉 Even minder op sociale media en minder blogs. Vandaag was het weer tijd om met mijn camera op pad te gaan. Op een later tijdstip dus geen grote kans op wilde dieren. Maar vooral om te kijken hoe mijn favoriete gebied zich heeft ontwikkeld in de afgelopen weken. En damn wat een verschil! Overal staan bloemen, planten, riet, hoog gras en veel open gebieden zijn inmiddels flink begroeid.

Heel mooi om te zien hoe wat meer regen in de zomer een landschap kan veranderen. Ergens is het dan ook wel leuk om soms een tijdje niet naar een plek te gaan en dan een paar weken later terug te komen om te zien hoe het landschap is veranderd. Dan geeft je ook de kans om misschien weer nieuwe beelden te zien die je zou willen vastleggen.

Zo was ik vandaag aan het wandelen en had ik besloten om weer even in mijn camera te duiken en te spelen met sluitertijd, iso en diafragma. Toen viel mijn oog plots op dit kleine vlindertje die heel rustig mee bewoog in de wind. Dat was op dat moment het perfecte onderwerp om te spelen met camera instellingen. Soms kom je misschien niet iets tegen waarvan je denkt dit verhaal wil ik vertellen. Maar geen enkele wandeling is verloren. Sowieso is het lopen buiten al goed voor je, je zult merken dat je tot rust komt. Maar het geeft ook de kans om je camera nog beter te leren kennen. Dus dit verkenningsrondje door een vertrouwd gebied gaf me de ruimte om met mijn camera te ‘spelen’, maar ook om nieuwe fotoplekken te ontdekken die ik op een ander tijdstip wil vastleggen. Dus kijk om je heen, open je ogen en zie de wereld en leg op dat moment vast wat je vast wil leggen of juist niets.

Comments are closed.