Reflectie

Reflectie

Het mooie herfstige, bewolkte weer is het perfecte weer om gebruik te maken van reflecties.

Als het windstil is dan is het water, of het nu een meer of een beekje is, mooi stil en dat kan hele mooie reflecties geven. Vooral de kale bomen waar soms nog een enkel gekleurd blaadje aan hangt. Of juist de kale grassen in de oever.
Deze kunnen een hele mooie reflectie geven op het water, waardoor het soms bijna een abstract beeld wordt.

Je kan spelen met grassen die uit het water komen, waarbij je bijna niet meer ziet dat het sprietje uit het water komt.
Maar ook een overhangende boom over het water kan een hele mooie weerspiegeling geven. Zeker nu, als het bewolkt is dan zal de boom en zijn takken vaak donker zijn. Maar als er nog een herfstig blaadje aan een tak hangt, dan kan deze rode/gele kleur zorgen voor een heel mooi contrast in het beeld.

Ook wanneer het niet windstil is en juist het water een beetje beweegt door de wind, kan deze rimpeling een heel mooi effect geven. Zorg er dan voor dat de foto precies goed bewogen is als je dit effect wil creëren.

Wanneer je een heel abstract beeld maakt, dan kan het omzetten naar zwart/wit de structuren en kracht van het beeld soms versterken. Dit kan je altijd doen in je nabewerking. Je kan ook tijdens het maken van de foto spelen met over- en onderbelichting.

Comments are closed.