Fotofabriek review

Review: Fotoprints fotofabriek

Onlangs werd ik benaderd door Fotofabriek met de vraag of ik hun retroprints wilde testen. Als iemand die graag foto’s afdrukt en deelt met anderen deed ik dit natuurlijk graag. Van fotografie tripjes en mooie beelden maak ik graag een afdruk. Zo heb ik een aantal canvassen in huis hangen en natuurlijk maak ik de Kaartjes van Maartje met mijn foto’s. Dus ik was erg benieuwd naar Fotofabriek, want dat kende ik nog niet en ik ben blij verrast.

Al een tijdje wilde ik iets doen met mijn foto’s van de papegaaiduikers. Niet voor niets heb ik daar meerdere kaarten van gemaakt. Het zijn zulke toffe, bijzondere dieren. Daarom heb ik een aantal foto’s van de papegaaiduikers uitgekozen en die krijgen nu een leuk plekje. De retroprints maken was heel gemakkelijk. Kwestie van je foto’s uploaden op de website en in het frame zetten. Je hebt ook nog allerlei mogelijkheden om extra elementen toe te voegen, maar ik hou het graag zo puur mogelijk.
De uiteindelijke prints zijn mooi van kleur, er is weinig veranderd aan de kleur van de foto’s die ik heb geüpload. Dat wil nog wel eens licht veranderen wanneer je een afdruk maakt.
Het papier van de retroprints is echt top, het is wat steviger papier met een lichte glans. Eerdere retroprints die ik heb gehad waren vaak van wat dunner papier en daardoor gingen ze wat sneller krullen.
Wil jij ook graag retroprints afdrukken? Via deze link kom je direct op de goede plek. Het formaat is ook leuk om als een klein kaartje te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld van iemand een foto hebt gemaakt!

Ze hebben bij Fotofabriek ook nog veel andere mogelijkheden zoals het maken van een foto album. Bewaar niet alleen de foto’s voor jezelf en om geheugen op je computer te vullen. Het maken van een album zorgt ervoor dat je vaker naar je foto’s kijkt en dat je anderen kan meenemen in je verhaal. De eerste keer dat je een mooi album maakt zal dat misschien even werk zijn om de foto’s uit te zoeken. Maar het is heel leerzaam om je foto’s afgedrukt te zien en te delen met anderen. Zo ontdek je je eigen stijl (je maakt immers een selectie van je mooiste foto’s), je ziet wat wel en niet werkt (bijvoorbeeld welke composities had je misschien anders willen doen) en het zorgt ervoor dat je gemotiveerd wordt om je te verbeteren en anderen te inspireren met je foto’s. Welke boodschap wil je overbrengen?
Gemotiveerd geraakt? Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een foto album bij Fotofabriek.

Comments are closed.