Ree winter 2021

Verstoppertje

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een ree heb vast kunnen leggen. In de winter komen de reeën vaak meer samen zodat ze onder andere gezamenlijk op zoek kunnen naar voedsel. Op mijn twee vaste plekken waar ik graag reeën zie, heb ik deze dieren al een tijdje niet kunnen ontdekken. Het lijkt erop dat ze wat meer verplaatst zijn naar een ander gebied.
De beste tijd om deze dieren te zien is rond de schemering, dus in de ochtend of avond. Vanwege de huidige situatie in het land zijn deze tijden wat lastiger voor mij om op pad te gaan. Daarom ging ik de uitdaging aan om iets later op de ochtend te gaan wandelen om te zien of ik ze toch kan ontdekken.

En zo geschiedde. Toen het al een uurtje licht was ging ik naar het bos om te wandelen. Eigenlijk om gewoon lekker een rondje te lopen en de frisse lucht in te ademen. Maar uiteraard had ik mijn camera meegenomen, je weet natuurlijk maar nooit. Eenmaal aangekomen bij een meer in het bos was het gelijk raak. In de verte sprongen twee reeën weg door het hoge riet. Geen foto, maar wel bewijs dat ze nog in dit gebied leven. Dat was voor mij al de winst van de ochtend.

Vervolgens heb ik de ronde verder gelopen en kwam ik ook in een ander deel van het bos. Dit deel is over het algemeen erg rustig met wandelaars. Maar in deze tijd lijkt het wel alsof iedereen aan het wandelen is in de natuur want in de verte zag ik toch weer een aantal wandelaars. Echter liep ik gelukkig op een rustig stukje. Ergens denk ik dat ik een soort van reeën radar hebt ontwikkeld, want ineens voelde ik me bekeken. Toen ik naar links keek stond ze daar, een ree verscholen tussen de bomen. De wandelaar die met mij meeliep had het dier nog niet eens opgemerkt. Vlug mijn camera gepakt en geprobeerd de ree vast te leggen. Helaas was het wat lastig doordat de ree dezelfde kleur heeft als de bomen, ze een eindje verderop stond en het nogal bewolkt was. Mijn iso ging omhoog en de ree stond op de plaat. Het gaat niet altijd om ‘het perfecte plaatje’. Voor mij is dit een foto die bevestigd dat de reeën nog volop leven in dit gebied. Dus voor mij de uitdaging om andere delen van het bos vaker te gaan verkennen om hun nieuwe thuisplek te ontdekken.

Laat je verrassen!

Comments are closed.