Vorst december landschap

Vorst

De vorst is hier..

Helaas is dit de afgelopen tijd wat zeldzaam, vanwege alle regenval.
Wanneer het in de nacht helder is en de temperatuur flink daalt, dan heb je in de ochtend kans op rijp op gras en struiken. Dit is een soort witte gloed over de planten.

Wanneer het heeft gesneeuwd dan heb je ’s ochtends natuurlijk een hele mooie witte laag over het landschap. Dit is veel dikker en blijft langer zitten dan rijp. Hou je van macro fotografie dan is het een aanrader om gras, struiken, besjes en andere planten te fotograferen. Je ziet dan heel mooi de sneeuwvlokjes of druppels op het onderwerp zitten. Door met een macrolens te fotograferen zie je de mooie structuren die sneeuw heeft.

Deze keer heb ik gespeeld met scherpte diepte en een ‘gewoon’ onderwerp zoals gras. Het loont om soms even stil te staan bij dingen die je misschien voor lief neemt, niet speciaal. Wanneer je echt gaat kijken dan ontdek je bijzondere elementen. Probeer eens een keer vanuit een andere hoek om je heen te kijken. Ga recht onder een boom staan en kijk omhoog, ga op de grond liggen tussen de bloemen of kijk vanaf een uitkijktoren recht naar beneden. Dingen die vaak zo gewoon lijken, kunnen ineens heel bijzonder zijn..

Comments are closed.