Bos januari winter

Winter wonderland

De afgelopen weken kon ik helaas niet fotograferen vanwege een blessure aan mijn rechterhand. Nou heeft het flink geregend de laatste tijd dus dat was een enigszins schrale troost. Maar met dit winterse weer begon het toch flink te kriebelen. Gelukkig kan ik er weer mee tillen dus vanochtend hoog tijd om er op uit te gaan.

De ochtend begon met iets verrassends. Bij de plek waar ik regelmatig te vinden ben zag ik deze keer geen ree overspringen, maar een heleboel hazen. De hazen vlogen over de weilanden heen en aan de sporen te zien gingen ze continu alle kanten uit. Dat is tevens ook een van de leuke en handige dingen van de sneeuw, je kan sporen zien. Kijk dus vooral ook om je heen en let op voetafdrukken van wild. Dit maakt het een stuk makkelijker om te ontdekken waar de reeën en hazen uithangen.
Enige nadeel is heb je een spoor gevonden, probeer dan maar eens geruisloos door de sneeuw te lopen, onmogelijk.

Maar uiteindelijk toch twee sprongen gezien. In de winter zie je de reeën vaak in groepjes lopen, samen op zoek naar voedsel. Je vind ze bij weilanden, maar ook in het bos. Vandaar deze winterse foto om je te laten zien dat je reeën op allerlei plekken tegen kan komen. Ook bij zo’n bospad als op deze foto..

Comments are closed.